Aanbod

Begeleiding

Begeleiding houdt in dat je kind ondersteund wordt in het oefenen van bepaalde vaardigheden. Hierbij is er veel aandacht voor het leren omgaan met de beperkingen die het kind heeft en het benutten van mogelijkheden.
Op het gebied van bijvoorbeeld angsten, negatief zelfbeeld, emoties uiten en beheersen, negatief denken, gebrekkige sociale vaardigheden en problemen met rouw wordt er geoefend met vaardigheden die de zelfredzaamheid van het kind vergroten. Het doel is dat het met meer zelfvertrouwen uitdagingen aan gaat en beter in zijn of haar vel komt te zitten. Dit oefenen gebeurt in de praktijk met behulp van gesprekken, beeldende activiteiten, visualisaties en spel.

Behandeling

Dit is een intensievere vorm van hulpverlenen dan begeleiding. Hierbij is het doel dat symptomen, klachten of stoornissen met behulp van bewezen effectieve methodieken en protocollen in hun geheel verdwijnen. Voor het uitvoeren van bepaalde behandelingen worden, uiteraard met jullie instemming, andere professionals ingeschakeld.

Ouderbegeleiding

Soms weet je je even geen raad meer in de opvoeding van je kind en kan Cindy je helpen met het beantwoorden van vragen en het zoeken naar oplossingen. Ouderbegeleiding kan zelfstandig plaatsvinden, maar ook in combinatie met een individueel traject dat je kind doorloopt. Gesprekken vinden plaats in de praktijk of bij jullie thuis.