Vergoeding na verwijzing

Gemeenten

Psychologische hulpverlening voor jeugdigen tot 18 jaar valt niet meer onder de zorgverzekeringswet, maar onder de Jeugdwet. Dit betekent dat niet de zorgverzekeringen, maar de overheid ervoor verantwoordelijk is dat jouw kind goede psychologische zorg krijgt. De gemeente waarin je woont zorgt ervoor dat je met je kind terecht kunt bij een hulpverlener waarmee zij contracten heeft gesloten. Verwijzingen van de jeugd- en gezinswerker uit jullie wijk, maar ook verwijzingen van huisartsen en medisch specialisten, leiden tot een door de gemeente vergoede zorg.

Kinderpraktijk Scout heeft een contract met de gemeenten Montferland, Berkelland, Oude IJsselstreek, Bronckhorst, Doetinchem, Aalten, Winterswijk en Oost Gelre. 

Particulier

Woon je niet in één van deze gemeenten of kies je bewust voor een particulier traject, dan kun je nog steeds in de praktijk terecht voor (deels) vergoede zorg. Dit is het geval als je kind aanvullend verzekerd is voor ‘psychosociale zorg’.

Hier vind je de zorgverzekeraars die onze hulp in 2019 vergoeden. Raadpleeg altijd ook zelf je zorgverzekering. Vermelden van onderstaande gegevens is daarbij van belang:

AGB-code praktijk: 90060270 / 94062862
AGB-codes zorgverlener: 90100661 / 94102268
RBCZ-registratie: 810358R (koepelorganisatie)
NIP-registratie: 136253
NFG-registratie (VPMW): 8206