Tarieven

Gemeenten

Psychologische hulpverlening voor jeugdigen tot 18 jaar valt niet meer onder de zorgverzekeringswet, maar onder de Jeugdwet. Dit betekent dat niet de zorgverzekeringen, maar de overheid ervoor verantwoordelijk is dat jouw kind goede psychologische zorg krijgt. De gemeente waarin je woont zorgt ervoor dat je met je kind terecht kunt bij een hulpverlener waarmee zij contracten heeft gesloten. Verwijzingen van de jeugdconsulent van de gemeente, maar ook verwijzingen van huisartsen en medisch specialisten, leiden tot een door de gemeente vergoede zorg.

Kinderpraktijk Scout heeft een contract met de gemeenten Montferland, Berkelland, Oude IJsselstreek, Bronckhorst, Doetinchem, Aalten, Winterswijk en Oost Gelre.

Particulier

Woon je niet in één van deze gemeenten of kies je bewust voor een particulier traject, dan kun je nog steeds in de praktijk terecht voor (deels) vergoede zorg. Dit is het geval als je kind aanvullend verzekerd is voor ‘psychosociale hulpverlening’. Dit valt vaak onder ‘alternatieve geneeswijzen’.

Hier vind je de zorgverzekeraars die onze hulp in 2019 vergoeden. Raadpleeg altijd ook zelf je zorgverzekering. Vermelden van onderstaande gegevens is daarbij van belang:

AGB-code praktijk: 90060270 / 94062862
AGB-codes zorgverlener: 90100661 / 94102268
RBCZ-registratie: 810358R (koepelorganisatie)
NIP-registratie: 136253
NFG-registratie (VPMW): 8206

Tarieven

Als je geen vergoeding krijgt vanuit je gemeente gelden de volgende tarieven:

Het kennismakingsgesprek is gratis. Hierna geldt voor alle consulten* een standaardtarief van €85 per uur.

Een consult van een uur bestaat uit 45 minuten direct cliëntcontact en 15 minuten voorbereiding, rapportage en administratie.

*  gesprek, begeleiding, verslaglegging, evaluatie, telefonisch/mailcontact, schoolobservatie