Over mij

Mijn naam is Cindy Drost (geb. 1979). In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar ik de afstudeerrichting ‘ontwikkelingspsychologie’ heb gevolgd. Vroeger werd dit ook wel ‘kinder- en jeugdpsychologie’ genoemd. Begin 2015 heb ik Kinderpraktijk Scout opgericht en ben ik begonnen als zelfstandig werkend psycholoog. 

Na mijn afstuderen heb ik functies vervuld in het speciaal onderwijs, maatschappelijk werk, vluchtelingenwerk en in de jeugdhulpverlening. Allemaal prachtig werk en met veel liefde gedaan, maar in het werk als zelfstandige is het mijn missie om laagdrempelig psychologische hulp te verlenen: van hoge kwaliteit, met goede bereikbaarheid en korte lijnen met andere hulpverleners. Deze dingen miste ik vaak in het werken voor grotere praktijken en instanties waarin tijd en geld belangrijke factoren zijn. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik nu dat beetje extra kan geven, doen wat goed voelt en waar de cliënt het beste mee geholpen is, ook als dat meer tijd en energie vergt. Een goed onderbouwd advies, een vinger aan de pols na afsluiting of een passende doorverwijzing naar praktijken die ik persoonlijk ken en waar de tijd wordt genomen voor een warme overdracht. Een aantal voorbeelden die laten zien dat een kleine praktijk zoveel meer persoonlijke betrokkenheid betekent. Daar sta ik voor als hulpverlener.

Om aan alle kwaliteitseisen te voldoen volg ik o.a. bijscholingen in de vorm van cursussen en congressen. Mijn interesse gaat met name uit naar de invloed van trauma, hechtingsproblemen en de algemene sociaal emotionele ontwikkeling. Naast mijn opleiding tot psycholoog volgde ik de één-jarige praktijkopleiding tot kindercoach en de basisopleiding tot ACT-therapeut.

Ik ben een geboren en getogen Achterhoekse, getrouwd en moeder van een zoon.