Over mij

Mijn naam is Cindy Drost (geb. 1979). Ik ben een geboren en getogen Achterhoekse, getrouwd en moeder van een zoon. In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar ik de afstudeerrichting ontwikkelingspsychologie heb gevolgd. Vroeger werd dit ook wel kinder- en jeugdpsychologie genoemd. Na mijn afstuderen heb ik gewerkt binnen het speciaal onderwijs, maatschappelijk werk, vluchtelingenwerk en de jeugdhulpverlening. Begin 2015 heb ik Kinderpraktijk Scout opgericht en ben ik begonnen als zelfstandig werkend psycholoog.

Psychologisch advies op maat

De keus om voor mijzelf te beginnen zorgt ervoor dat ik kan werken naar mijn eigen visie en beleid. Het is mijn missie om laagdrempelige psychologische hulp te verlenen van goede kwaliteit. Als cliënt heb je alleen met mij te maken en ik neem voldoende tijd om dieper op hulpvragen in te gaan. Ik ben flexibel, heb een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en onderhoud korte lijnen met andere hulpverleners.

Wat dit voor mijn cliënten betekent? Dat is dat ik net even wat verder kijk en niet direct kies voor de snelste, maar wel de beste en prettigste oplossing voor jullie. Als kinderpsycholoog analyseer ik verzamelde informatie en bied ik een praktisch advies dat past bij de cliënt. Hapklare adviezen en ‘quick fix’ oplossingen zijn er genoeg en heb je al wel geprobeerd. Toch geven ze meestal niet het gewenste én langdurige resultaat. Kinderpraktijk Scout biedt begeleiding in eigen tempo, nazorg na afsluiting van de behandeling of een passende doorverwijzing naar of samenwerking met praktijken waar ik zelf goede ervaringen mee heb. Mijn praktijk staat daarmee voor persoonlijke betrokkenheid en verbinding.

Bijscholing

Om aan alle kwaliteitseisen te voldoen volg ik o.a. bijscholingen in de vorm van cursussen en congressen. Naast de opleiding tot psycholoog volgde ik ook de één-jarige post-HBO opleiding tot kindercoach en de basisopleiding tot ACT-therapeut.